Ballagtam éppen a patak partján, amikor felbukkant egy kisfiú, fonott zsinórral a karján, néztem milyen hiú. Egyre jobban közeledett felém, szinte már szaladt elém. Láttam, hogy a madzagnak nincs vége, vezet egyenesen fel az égbe.

Lám csak egy papírsárkány, ó de csodálatosan szép látvány. Rojtjait fújta az őszi szél, szárnyain átszikrázódott az arany fény. Arcocskája igen piros, mármint a sárkánynak, rosszra gondolni tilos, igen csak jót tett színpompás bájának. Szemei virítottak a kék égen, talán láttam már egyszer ilyet, nagyon régen.

Ahogy néztem ezt a szikrázó égi képet, megszólít a fiú:

- Hé, hogy hívnak téged?

Ej de pimasz fajta, gondoltam magamban. De mire kinyitottam volna a szám, ő egyszerűen fittyet hányt rám. Képzeljétek, eliszkolt sebesen, a csillogó sárkánya pedig szállt utána kecsesen.

Néztem még őket a patak mellett, amikor a kisfiú hátranézett, már ott voltam a sárkánya felett. Csendesen kísértem őket hazáig, egy eldugott kis horgásztanyáig. Csónakok lepték el a vizet, számoltam én legalább tízet.

A kisfiú odament az egyikhez, beleült és énekelt a vízhez:

„Én kis patakom, én kis patakom,

holnap is adj egy nagy halat nekem,

én kis patakom, én kis patakom,

holnap is találkozol velem,

én kis patakom, én kis patakom,

vigyázzon rád a hold éjszaka,

én kis patakom, én kis patakom

most elmegyek én is haza."

Teljesen meghatott az ének, aztán pörögtek egymás után az események. A fiú beszaladt az egyik házba, kenyeret rakott egy tálba. Azt vitte fel egy lépcsőn, ahol édesanyja puszilta, ölelte féltőn.

Kinyitottam a szemem.

-Ez az igazi szeretet-gondoltam magamban, aztán futni kezdtem azon nyomban.

Szaladtam ahogy csak tudtam, hazaérve édesanyámnak csókot adtam.

A kisfiúra gondoltam és megfogadtam, megkeresem holnap. Barátja akarok lenni e fiúnak, akit tévesen gondoltam hiúnak. Majd megtanítom szépen köszönni, biztosan nagyon fog neki örülni.

Talán majd újra megkérdezi ki vagyok és én boldogan válaszolok. Holdleány vagyok, a szemeden álomport hagyok.

A mese folytatását itt olvashatod:

http://holdleany.reblog.hu/holdleany-mesei---a-csonak

A mese előzményét itt olvashatod:

http://holdleany.reblog.hu/post-005