Anyának születni kell…

Amikor megszületik egy gyermek, megszületik az anya is. Az anyaság érzése semmi korábbihoz nem fogható. Felülírja az írott és íratlan szabályokat, nincsenek problémák és világfájdalom. Csak egy apró kisember van, de Ő a minden. Megszületésével jön a negédes álom, amiből sosem ébredünk fel.

Áldott pillanat volt ez, emlékszem még rá, boldogságom delején voltam, vágytam arra, hogy lássam arcodat, hogy fogjam kis kezed, puszilgassam talpacskád. Áldott pillanat ez a mai napig, minden nap látlak, minden nap fogom a kezed és puszilom a talpad, boldogságom derekán vagyok és vágyom, hogy örökké áldott legyen a perc, amikor megismertelek.

mese blog esti mese mese blog esti mese anyaság anya anyák napja szeretet születés várandósság boldogság család

Minden egyes érintésemben hatalmas szeretet és törődés van, az első pillanattól kezdve szeretlek téged, akit a szívem alatt hordtam. Kilenc hónapot töltöttünk el így, én és a kisbabàm.

Milyen hihetetlen és csodálatos dolga ez a természetnek.

Az ismeretlen, de áldott állapotban sokszor csak ösztönösen cselekszünk, óvjuk, féltjük a pocakunk. Az apró rezzenésekre is figyelünk, beszélünk hozzá, szólítgatjuk. Izgatottan jegyzetelünk, vásárolgatunk, készítjük a kis szobáját. Minden egyes momentumban benne van szívünk- lelkünk. Egészen lenyűgöző állapotot tudhatunk magunkénak. Egy felejthetetlen utazást, ahol a végállomás mindenek felett áll, és amiért egész életünkben éltünk.

mese blog esti mese mese blog esti mese anyaság anya anyák napja szeretet születés várandósság boldogság család

Azt hinnénk a legjobb dolog áldott állapotban lenni, várjuk a csodát, a kis jövevényt, aki majd boldogságot hoz életünkbe. Aztán a várakozás után rádöbbenünk, hogy sokkal többet kaptunk, mint amit reméltünk, magát az életünket.

Hiszen, amikor gyermekünk születik, egyszerre válik belőlünk odaadó anya, felelősségteljes felnőtt és egy jobb ember. Felnőni igazán akkor fogunk, amikor nekünk is gyermekünk születik, ekkor minden átértékelődik bennünk.

Anya vagyok. A legfontosabb feladatom teljesítem: gyermekeimet legjobb tudásom, és szívem szerint a jóra, szépre, szeretetre nevelem.

Számomra az ANYASÁG a legszebb hivatás. Minden pillanatát, örömét és bánatát meg kívánom élni.

Anyák vagyunk, tudjuk, hogy a határ a csillagos ég és nem ismerjük a lehetetlent.

A legcsodálatosabb érzés édesanyának lenni a világon. Ennél szebb dolog aligha létezik.

Persze nőként, hogy ezeket a sorokat írom, nem azt jelenti, hogy édesapának nem ilyen csodálatos, persze, hogy az. Talán majd erről is írok egyszer.

De most, közeledve az édesanyák ünnepéhez, szóljon most értük az áldás. Szóljon értünk.

Hálás vagyok, amiért anya lehetek.

Légy hálás te is!

Amikor gyermekedre nézel, láss a szívébe, és hidd el: te vagy neki a MINDEN!

Fess neki szivárványt, hozz le neki csillagot, érezze, hogy ő a hercegnő, a kisherceg.

Szíved minden szeretetével adj hálát neki, amiért azon a napon  ő TÉGED választott.

Ünnepeljetek édesanyák!

mese blog esti mese mese blog esti mese anyaság anya anyák napja szeretet születés várandósság boldogság család