Hallom, ahogy kopog a tetőn az eső, felkelni alig van erőm. Kora délután angyali buliban voltam, természetesen titokban. Sokáig táncoltunk a fellegekben, észre sem vettem, hogy elszenderedtem. Virágszál Angyal hozott haza, csendesen lépett az ablakba, gondosan betakart még, aztán birtokába vette az ég.

Most voltam először közöttük e jeles ünnepen, fülemben az angyalok éneke zeng szüntelen. Délben kezdődött meg a mulatság, nem volt ott semmiféle uraság. Kinéztem magamnak egy felhőt, vagyis inkább kettőt. Az egyiknek kutya alakja volt, a másik épp takarva volt. Kellemes beleülni a felhőpárnába, talán mindenki gondol erre álmában. Pont olyan puha és lágy, mint amilyennek gondolnád. A színe mindig más, ha eső van benne, kissé fekete, ha hókristály, akkor olyan, mint a szivárvány. Változik az illata is, néha édes is, néha nem is.

Szóval belesüppedtem egy felhőbe, szépen fel voltam öltözve kendőbe. Alatta szőke hajam vibrálóan csillogott, kék szemem a hold fényére villogott. Néztem körben az angyalokat, ahogy ültek a habszappanokban. Szárnyaik zárva voltak hátul, kicsit ki volt rúzsozva szájuk. Hajukban csillogó hajpánt volt kötve, az egyiknek kezében már összetörve. Az angyalok is szoktak hibázni, néha egy kicsit bénázni. Ők sem tökéletesek, ne gondold, el is mesélem az éjjeli dolgot.

Tudniillik mi földi lányok esünk, kelünk majd újramegyünk. Futkározunk és fogócskázunk. Néha jót kiabálunk egymással, utána meg kergetőzünk vasvillával. Persze csak játékból tesszük ezt, mert ettől olyan izmos kezünk lesz. Szoktunk a fiúkról is beszélni, de ezt halkan mondom, nem akarok belepirulni.

Így hát döbbenten néztem éjjel az agyalok vitáját, és nem fogjátok elhinni ki képezte a vita tárgyát.

Az egyik angyalnak tetszik valaki, ezt nem találtátok volna ki. És ha ez még nem lenne elég, hajba kapott a fiún az angyalnépség. Én is döbbenten néztem magam elé, közelebb is somfordáltam az angyal mellé.

- És te tetszel neki Jó Angyal? – kérdezte egy másik, nagy hanggal.

- Szerintem igen, és azt is mondta nem töri össze a szívem.

- Mit mondott még neked, mivel kecsegtetett?

- Elhívott fogócskázni és azt mondta, hogy nem fogok fázni. Beszélt nekem a halakról, meg valamelyik tavaszról.

Nekem kezd valami gyanús lenni ebben a szobában, ti nem hallottátok ezeket már korábban?

- Azt mondta meg kell tanulnom horgot kötni, hogy minek azt nem fogja az orromra kötni. Meg mondott még más szépeket, de azokat elmondani nem lehet.

- Ó te jó ég, nekem ennyi bőven elég.

Jó Angyal amíg irult pirult az angyalkoszorúban, látom ám, hogy Szép Angyal ül egy felhőn szomorúan.

A többiek csacsogtak Jó Angyal meséjén, nevettek a fiú személyén. Szép Angyal bánatos szemekkel nézett rám, mintha hívna: gyere hozzám. Odamentem hát csendesen, leültem mellé illedelmesen.

Elmesélte nekem szomorúságának okát, elmondta minden titkát. Miközben hallotta ezeket a szavakat, elkeseredetten falta a habokat.

- Képzeld Holdleány, ez a bizonyos fiú ugyanezeket mondta reám.

Én már meg sem lepődtem e kijelentésen, ez a csalfa Manó, ekkora szemtelenséget. Az angyaloknak bókol, udvarol, de valamit nem csinál jól. Nekünk is ugyanezeket mondta, de mi ketten voltunk, no meg a kutya.

A morfondírozásból kiábrándított egy sírós angyalhang, jött az egész haddelhadd.

- Mit mondtál az előbb Szép Angyal, Manó neked is udvarolt e szavakkal? Vagy te kerested őt meg a parton, tudtad, hogy tetszik nekem egy haltól.

Kezdtek hajba kapni a lányok, én gondoltam jobb, ha kiszállok. Nem tartott sokáig a veszekedés, jött Bölcs Angyal és a szerénykedés.

A továbbiakban volt tánc és fuvolás ének, a buli lassan a végéhez érhetett. Erre már nem emlékszem, hiszen behunytam kis szemem.

Látod az angyalok sem tökéletesek, van úgy, hogy néha tökéletlenek.

Ha hibát követsz el, tanulj meg bocsánatot kérni, ha bocsánatot kérnek, tanulj meg megbocsátani.

A mesének most vége, már járok az égen, te csak aludjál szépen.

mese blog esti mese mese blog esti mese esti mese

A mese folytatását itt találod:

http://holdleany.reblog.hu/holdleany-mesei---az-angyalok-trefaja

A mese előzményét itt olvashatod:

http://holdleany.reblog.hu/holdleany-mesei---a-talalkozas